ACORD DE COL·LABORACIÓ ENTRE HEURA I SERHS FOOD PEL DESENVOLUPAMENT DE MENÚS PLAN BASED

SERHS Food i Heura han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de treballar en el desenvolupament de l’experiència de la carn vegetal en els menús que s’ofereixen a les escoles, centres sanitaris, cafeteries, empreses i altres espais que gestiona el servei d’alimentació dins el sector de la restauració col·lectiva.

Heura Foods es defineix com una empresa activista que promou un sistema alimentari més sostenible. A banda de ser la marca nº 1 a Espanya, també és la marca de proteïna vegetal més seguida d’Europa. Situat al centre de Barcelona, es va fundar l’any 2017 amb el propòsit de convèncer i inspirar les persones per canviar el sistema alimentari per un de més sostenible, saludable i nutritiu. Del primer client, un petit local del Poble-sec, actualment està present en més de 10 països i continua creixent a un ritme vertiginós.

Partint del sabor i la textura del producte que l’han convertit en un aliment innovador i d’alta qualitat, SERHS Food i Heura han alineat els seus treballadors (xefs, dietistes i equips d’I+D i qualitat) per elaborar plats cuinats amb les diferents opcions de proteïna vegetal que ofereixen els productes d’Heura, com la carn 100% vegetal elaborada amb base de llegums.

 

Projecte Educa als menjadors escolars

Sota les recomanacions de la Generalitat i l’Agència de Salut Pública sobre el desenvolupament de diverses receptes per promoure la proteïna vegetal als menjadors de les escoles, SERHS Food i Heura van realitzar una reunió informativa a l’escola Pinya de Rosa de Blanes (Girona), dirigida a les famílies i col·laboradors del centre, per informar sobre aspectes nutricionals i els seus beneficis. Addicionalment, es va realitzar un tast de productes i plats cuinats com les mandonguilles d’Heura i la lasanya amb carn vegetal. Aquest és un primer pas per incorporar nous plats cuinats amb Heura per al proper curs escolar i alhora transmetre la màxima informació a les famílies. Es pretén traslladar la mateixa idea a altres centres gestionats per SERHS Food com centres sanitaris i empreses amb espais de restauració per als seus treballadors/es.

 

Sostenibilitat i inspiració en la Dieta Mediterrània

Un dels grans punts de valor d’aquest projecte és la sostenibilitat present en tot el procés; des del producte com a tal fins la Cuina d’Alt Rendiment (CAR) de Mataró on s’elaboren els plats cuinats. En comparació a la cuina tradicional, la CAR està reconeguda com a cuina més sostenible, aconseguint un 25% menys d’impacte mediambiental, així com el seu poc consum d’energia o petjada de carboni.

Pel que fa a la Dieta Mediterrània sempre ha sigut la base i inspiració d’ambdues empreses. Per part d’Heura, els seus productes respiren l’herència i la gastronomia mediterrània. Utilitzen ingredients d’alta qualitat com l’oli d’oliva i són clean label.  Pel que fa a SERHS Food, fa més de 40 anys que promou els valors d’aquesta dieta equilibrada i saludable en tots els seus centres i en els plats cuinats elaborats a la Cuina d’Alt Rendiment de Mataró.

 

Compromís amb el medi ambient

SERHS Food és la primera i única empresa de restauració col·lectiva de l’Estat espanyol, en la Cuina d’Alt Rendiment, certificada en la norma FSSC 22000 v5 i que també compta amb la ISO 9001:2015 sobre qualitat i la ISO 22.000:2018 sobre seguretat alimentària.

L’empresa sempre ha manifestat una gran sensibilitat amb l’entorn, així com la incorporació de novetats en els menús que millorin l’alimentació dels usuaris/ies.

Sens dubte, aquesta col·laboració entre SERHS Food i  Heura presenta una gran perspectiva de futur per incorporar nous menús plant based en el sector de la restauració col·lectiva, promoure la sostenibilitat i participar en la revolució Good Rebel!

 

Comments are closed.