PARTICIPACIÓ DE SERHS FOOD A LA “CIRCULAR ECONOMY HOTSPOT CATALONIA 2021”

La Circular Economy Hotspot és una celebració anual que reuneix representants públics i empreses intersectorials d’Europa i de tot el món amb l’objectiu de compartir experiències i estratègies sobre economia circular. Les persones que hi participen, que en són unes 300, formen part dels principals actors europeus involucrats en la transformació del model econòmic i productiu actual.

Després d’haver-se celebrat a diversos països europeus com Holanda, Luxemburg, Escòcia o Bèlgica, aquest any 2021 ha tingut lloc a Barcelona, del 15 al 18 de novembre.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va se l’encarregat d’inaugurar la 5a edició, on va afirmar que l’esdeveniment “ens permetrà mostrar iniciatives i projectes innovadors, valents i disruptius” que s’estan fent a Catalunya, perquè “la nostra ambició és esdevenir un país de referència en economia circular”.

A Catalunya hi ha aproximadament 400 empreses que estan oferint solucions circulars actualment, i la meitat d’aquestes exporten a nivell mundial. Durant l’esdeveniment es van explorar algunes d’aquestes iniciatives, com també projectes R-D-I, estratègies governamentals i col·laboracions d’èxit.

SERHS Food va ser un dels centres visitats dins l’àmbit alimentari, pel que un total de 25 professionals de la comitiva van visitar les instal·lacions de la Cuina d’Alt Rendiment (CAR) de Mataró, on es van exposar els beneficis ambientals de l’activitat.

Sobre la Cuina d’Alt Rendiment, Raimón Bagó (director general de SERHS Food) va presentar els indicadors mediambientals sostenibles que té en comparació a la cuina d’un restaurant, de casa o d’una escola. De fet, amb l’ajuda d’Inèdit, empresa pionera en l’ecologia industrial i l’ecodisseny amb 12 anys d’experiència i més de 300 clients nacionals i internacionals, s’ha dut a terme un anàlisi de dades i indicadors que han demostrat  que la CAR és la millor opció ambiental per a l’elaboració de plats cuinats, tenint en compte elements com el consum energètic, l’empremta de carboni (CO2), la reducció de residus, el packaging o la gestió de proveïdors locals i la distribució logística.

La celebració d’aquest esdeveniment a Catalunya reforça el hub Catalunya Circular, punt de trobada d’empreses, institucions i persones que aporten solucions i estratègies per posar en pràctica i consolidar l’economia circular a Catalunya.

 

Comments are closed.