SERHS FOOD SIGNA UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ MARESME PER A LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS

Amb l’objectiu d’arribar a un acord per a la realització de pràctiques professionals dins el marc del programa Incorpora que promou “La Caixa”, la Fundació privada el Maresme pro persones amb discapacitat intel·lectual, una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la inclusió social, i SERHS Food, empresa que ofereix una gestió integral del servei d’alimentació dins la restauració col·lectiva, han signat un conveni de col·laboració.

L’objectiu es centra a aconseguir una millora de l’ocupabilitat d’aquelles persones que es troben en risc o situació d’exclusió social. El conveni compta amb els següents eixos bàsics:

– Disseny de les actuacions partint de la demanda empresarial del territori.

– Cercar la implicació de l’empresa en tot el procés.

– Empoderar a la persona i desenvolupar les competències transversals com a element diferencial per a la millora de la seva ocupabilitat.

– Les pràctiques no laborals a l’empresa i formatives.

– El treball en xarxa de les entitats.

Durant el mes de setembre s’han incorporat un total de 3 persones a SERHS Food: dues formen part de l’equip de la Cuina d’Alt Rendiment de Mataró i una altra persona s’ha incorporat a la cafeteria-restaurant de l’Hospital de Blanes. Realitzaran un total de 80 hores de pràctiques que serviran per conèixer noves formes de treball i alhora col·laborar amb el servei que en desenvolupa en aquests centres.

Les dues entitats s’han compromès a donar suport en el disseny i preparació de les accions formatives; per una banda s’han d’adaptar a les necessitats concretes de cada persona i de l’empresa, i per altra banda han de permetre una major eficàcia de les pràctiques no laborals, aportant una visió real de l’activitat. D’aquesta manera, es va dur a terme una sessió de benvinguda per part tots els implicats amb una presentació i visita al centre, tractant les diferents opcions de llocs de treball i en la que es va posar de manifest una gran empatia i motivació dels participants.

La Fundació el Maresme va ser constituïda el 28 de novembre del 1994 continuant la tasca iniciada l’any 1966 per l’associació Patronat pro persones amb disminució psíquica del Maresme. La missió de la Fundació és impulsar i fer respectar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, fer-les visibles a la societat, reclamar i afavorir la seva participació activa i acompanyar-les en el seu procés vital d’adaptació, creixement i inclusió social.

SERHS Food compta amb una trajectòria de més de 40 anys en el sector de la restauració col·lectiva, centrada en escoles, hospitals, centres sanitaris, empreses i altres espais. Està formada per una plantilla de 2.000 treballadors que gestionen 30.000 àpats diàriament. És la primera i única empresa de l’Estat espanyol certificada en la màxima norma de seguretat alimentària FSSC22000.

 

 

Comments are closed.