VII IMMERSIÓ ESTRATÈGICA: un Food Hub d’Innovació de Catalunya realitzat a la Fundació Alícia

El Clúster Foodservice de Catalunya va realitzar, el passat 7 i 8 d’octubre, la VII Immersió Estratègica a la Fundació Alícia. Aquest esdeveniment, centrat en tractar tant reptes estratègics, com en pensar solucions o projectes innovadors i analitzar les futures tendències mundials, va reunir un total de 75 empreses del sector Foodservice català.

La VII edició de l’esdeveniment va començar amb la inauguració de la jornada per part del Senyor Albert Castellanos, Secretari d’Empresa i Competitivitat. En el seu discurs va remarcar la importància de seguir prioritzant la innovació dels projectes impulsats pels clústers. Toni Massanés, Director de la Fundació Alícia, i Raimón Bagó, President del Clúster Foddservice de Catalunya van acabar de donar la benvinguda a tots els presents.

Beatriz Romanos (TechFood Magazine) va dur a terme la ponència sobre tendències internacionals del futur, la qual va tenir molt ben rebuda. El tema central, que es va complementar amb exemples de diferents casos internacionals, va ser el canvi de tendència de l’escassetat cap a l’abundància, i com les empreses que aconsegueixen focalitzar-se en l’abundància, viuen un creixement exponencial. La conferencia es va acabar de completar amb les reflexions en restauració per part de David Romero (Grup Andilana), Santi Carda (Cal Blay) i Raimón Bagó (Serhs Food) i dinamitzades per Sonia Gasa (Retail Tech), els quals van aportar diferents punts de vista sobre les noves tendències i com afrontar els nous reptes del sector de la restauració a Catalunya.

El mateix dia 7 d’octubre, es va dur a terme el Food Hub d’Innovació, un punt de trobada per intercanviar reflexions sobre els 5 reptes d’innovació alimentària i un lloc de referència alimentari per endegar tot tipus de col·laboracions. Toni Massanés (Fundació Alícia), Ricard Soler (Atlantis), Beatriz Romanos (TechFood Magazine), Raimon Puigjaner (R4S) i Sofía Garín (Inèdit) en van ser els dinamitzadors.

La jornada del divendres dia 8 es va iniciar amb el seminari sobre alimentació personalitzada, restauració social i col·lectius amb necessitats específiques per part de Fabiola Juárez i Adriana Gálvez (Fundació Alícia). L’objectiu del seminari va ser el d’ajudar a entendre a la resta d’assistents la importància del qui a l’hora de menjar bé, així com a reflexionar sobre nous conceptes i maneres de treballar.

Edurne Uranga (NPD) va fer una presentació molt remarcable del Segon Observatori del mercat Foodservice. Es van donar números, tendències i previsions contextuals per analitzar d’on venim i cap on anem, així com també entendre com el sector s’haurà d’adaptar a les noves tendències del mercat, com és el cas de l’actual concepte del delivery.

El context post-pandèmia també va ser un tema important. Miquel Rístol (Horeca Business 360) va exposar la seva presentació “Reset post-pandèmia“, on va explicar com va passar de liderar un negoci familiar a crear diverses empreses amb finançament internacional i amb un creixement exponencial.

Per finalitzar l’esdeveniment, es va fer el Cafè amb empreses innovadores i disruptives. Els ponents van ser Alex Vidal (Heura), Mariano Oto (Nucaps) i Joan Solomando (Nova Meat), els quals van aportar reflexions que van generar molt interès i preguntes entre el públic.

Comments are closed.